Serafs L 3/4 N viool voor kinderen vanaf 9 à 10 jaar

 75,00

Beschrijving

Instapviool voor spelers vanaf  9 jaar.

3/4 maat

Kleur: natural glossy.

Met gelaagd vurenhouten bovenblad en esdoornen zijden en rug.

Inclusief foamcase (met beige, groene, zwarte of donkerblauwe voering, al naargelang de levering), strijkstok en harsblokje.

Als je nog geen schoudersteun hebt, schaf je er best eentje aan. Een bijpassende Serafs FSR1814 schoudersteun vind je ook bij StringsWings: let op: enkel de maat voor 1/8-1/4 past. 

Een stemapparaatje is ook handig. Je vindt hier een geschikt exemplaar, de Cason CS620.

LET OP! Ben je niet helemaal zeker van de juiste maat? Kijk het hieronder na VOOR je bestelt:
Meet van onder de schouder tot aan de vingertoppen. Kijk vooral naar de armlengte. De leeftijd in de tabel is een indicatie. Dit klopt niet altijd. Het ene kind is het andere niet.

Armlengte*  Viool   Leeftijd

43 - 45 cm    1/8     4-6 jaar

45 - 50 cm    1/4     5-7 jaar

50 - 56 cm    1/2     7-9 jaar

56 - 60 cm    3/4     8-11 jaar

60+ cm      4/4    +10jr t/m volw

Enkele belangrijke opmerkingen bij het kopen van een viool en/of strijkstok:

1. VIOOLMAAT. Weet je zeker dat je de juiste maat hebt gekozen? Zo niet, dan is het best om het nu te regelen, zodat je niet te lang hoeft te wachten om de juiste viool bij je thuis te krijgen.

2. LANG HARSEN. Als je een viool in gebruik neemt, verzadig dan de strijkstok door gedurende minstens vijftien minuten hars over de haren te wrijven. Het harsblokje is meegeleverd. Zodra er wit poeder op de haren zit, kan je de strijkstok proberen. Als er een heldere toon uit de viool komt, ben je klaar.

3. LET OP DE SPANNING. Door aan de schroef bij de slof te draaien kan je de boog spannen. Span de boog niet te strak! Je moet de haren nog soepel tegen het hout kunnen duwen. Ook in opgespannen toestand moet de afstand tussen haren en stok kleiner zijn dan aan de slof. Ontspan de boog steeds na gebruik.

4. STEMKNOPPEN DRAAIEN EN DUWEN. Soms lijkt een viool niet te stemmen. De stemknoppen zijn van effen conisch hardhout en draaien terug, wanneer je ze aandraait. Dat is normaal wanneer je ze niet stevig in de andere kant van het kopstuk duwt. O dit te doen houd je de knopvleugel in de juiste stempositie met je ene hand en met de andere neem je het kopstuk aan de andere kant stevig vast. Dan duw je de knop in het gat aan de andere kant, tot het stevig vastzit. Als je hiermee je viool gestemd hebt, kan je de finetuners gebruiken, die op het staartstuk zitten (zwarte of chrome knopjes). De grote stemknoppen worden dan veel minder gebruikt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Serafs L 3/4 N viool voor kinderen vanaf 9 à 10 jaar” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *